събота, 11 януари 2014 г.

чорба от карфиол с къри

необходими продукти:
1 глава карфиол (500 г.)
1 картоф
1 домат (200 г.)
1 глава лук
1 с.л. оцет
6 с.л. олио
2-3 с.л. кисело мляко
2 скилидки чесън
2 стръка копър

1 ч.л. къри
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. семе от копър
начин приготвяне:

Карфиолът се накъсва на малки розички, поставя се в купа със студена вода и оцета и се оставя да престои 10 минути.
Лукът и чесънът се нарязват наситно, карфиолът -на малки кубчета и се запържват в олиото около 2-3 минути. Овкусяват се със солта, кърито, семената копър и се заливат с гореща вода.
Настърганият домат се добавя 5-6 минути след като водата кипне и варенето продължава още 10-12 минути. Накрая се слага карфиолът и чорбата се оставя да ври на слаб огън 10 минути.
Ястието се маха от котлона, отделят се 2-3 черпака от бульона и се разбъркват с киселото мляко до изравняване на температурата. Приготвената застройка се излива при непрекъснато бъркане в чорбата и се поръсва с накълцания копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар