събота, 11 януари 2014 г.

домашен тарама хайвер

необходими продукти:
  • 100 г. хайвер от кая (или попчета)
  • 700-800 мл. олио
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. сол
  • меката част на един хляб (700 г.)
  • сокът от 1/2 лимон
начин приготвяне:


Хайверът се осолява, след това се покрива с мокра марля и се оставя да узрее за 20 дни в помещение с умерена температура.
Лукът се нарязва наситно, смесва се с узрелия вече хайвер и се пасира до получаване на хомогенна смес.
Средата на хляба се накисва във вода, след което се отцежда. Залива се с пасирания хайвер и се разбива с миксер, като постепенно се сипва олиото. Накрая се овкусява с лимоновия сок. ако хайверът стане прекалено гъст, може да се налее малко вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар