- 3 големи скумрии
- 3 зърна бахар
- 10 зърна черен пипер
- 1 дафинов лист
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.ч. майонеза
- 1/4 връзка магданоз
- 1/4 връзка копър
- 1 с.л. сух босилек
- 1 сварено яйце
- сол и пипер на вкус
начин приготвяне:
В дълбока тенджера се сипват 2-3 ч.ч. вода и подправките за рибата. Кипва се.
Скумриите се почистват и ако е необходимо се нарязват на две-три по-дребни парчета. Поставят се в тенджерата, захлупват се и се оставят да преседят около 15 минути(този метод на обработка на рибата се нарича поширане).
Изваждат се от тенджерата и след като изстинат се почистват от костите. Продуктите за соса се пасират. В подходящи чинии се подреждат парчета риба и около тях се полива от соса. Подходяща гарнитура е картофена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар