четвъртък, 2 януари 2014 г.

скумрия в зелен сос

необходими продукти:
  • 3 големи скумрии
  • 3 зърна бахар
  • 10 зърна черен пипер
  • 1 дафинов лист
за соса:
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.ч. майонеза
  • 1/4 връзка магданоз
  • 1/4 връзка копър
  • 1 с.л. сух босилек
  • 1 сварено яйце
  • сол и пипер на вкус

начин приготвяне:

В дълбока тенджера се сипват 2-3 ч.ч. вода и подправките за рибата. Кипва се.
Скумриите се почистват и ако е необходимо се нарязват на две-три по-дребни парчета. Поставят се в тенджерата, захлупват се и се оставят да преседят около 15 минути(този метод на обработка на рибата се нарича поширане).
Изваждат се от тенджерата и след като изстинат се почистват от костите. Продуктите за соса се пасират. В подходящи чинии се подреждат парчета риба и около тях се полива от соса. Подходяща гарнитура е картофена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар