четвъртък, 2 януари 2014 г.

спаначена салата с млечно - меден дресинг

необходими продукти:
  • 200 г. спанак
  • 100 г. салата "айсберг"
  • 8 консервирани печурки
  • 1 домат
  • 2 сварени яйца
за дресинга:
  • 1/2 кофичка кисело мляко (250 г.0
  • 2 ч.л. мед
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 щипка сол
  • 1/4 ч.л. джинджифил


начин приготвяне:

Спанакът се почиства и заедно със салатата "Айсберг" се нарязва на ивици. Поставят се в подходяща купа. Гъбите се нарязват на филийки.
Дресингът се приготвя, като киселото мляко се размесва с меда, горчицата, солта и джинджифила.
сервира се като в едната част на чинията се нареждат резени домат и яйце, а от другата страна се слагат салатата от спанак и салатата "Айсберг". Поръсва се с филийките гъби и се полива с дресинга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар