- 2 филета от бяла риба
- 100 г. гъби
- 3 домата
- 2 зелени чушки
- 2 с.л. майонеза
- 1 с.л. горчица
- 1/2 ч.л. девесил
- 2 щипки босилек
- сол и черен пипер на вкус
Рибните филета се осоляват от двете страни> Майонезата и горчицата се смесват, филетата се намазват с част от сместа и се поръсват с черен пипер.
Дълбока йенска тава се покрива с готварско фолио, като от двата и края се оставя достатъчно фолио, с което може да се покрие рибата.
На дъното се слага ред нарязани на филийки домати, а върху тях се подреждат филетата, като намазнената част остава отгоре и също се овкусява с майонеза, горчица и черен пипер. Чушките се почистват от семето, нарязват се на ивици и се разпределят върху филетата заедно с останалия домат.
Накрая се добавят нарязаните на филийки гъби и се поръсва с девесила и босилека. Ястието се завива с фолиото и се пече около 50 минути в загрята до 200 градуса фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар