четвъртък, 2 януари 2014 г.

пиле с ананас и топено сирене

необходими продукти:
  • 2 пилешки пържоли от бут
  • 60 г. топено сирене
  • 50 г. кашкавал
  • 4 скилидки чесън
  • 2 шайби консервиран ананас
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • сол и черен пипер на вкус
начин приготвяне:

На дъното на глинени гювечета се слага по 1 с.л. зехтин и по една шайба ананас.
Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер, овалват се в смесените майонеза и горчица и се слагат в гювечета. Отгоре се поставят по две парченца топено сирене. Добавят се скилидките чесън и ястието се пече 20 минути на 180 градуса, без фурната да се затопля предварително.
Пет минути преди да е готово, ястието се поръсва с кашкавала. Връща се във фурната, за да се запече кашкавалът и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар