- 1 глава карфиол ( 800г.)
- 2 ч.ч. замразен грах
- 2 стръка целина
- 2 стръка лук
- 1 червена чушка (пипер)
- 4-5 стръка магданоз
начин на приготвяне:
Карфиолът се накъсва на розички и се сварява на пара за 20 минути.
Грахът също се сварява в малко вода.
Продуктите за дресинга се смесват и разбъркват.
Сварените зеленчуци се охлаждат със студена вода, отцеждат се и се подреждат в салатиера. Прибавя се нарязаната на лентички чушка и наситнените лук ( само бялата част) и целина.
В чинии се сипват зеленчуците, поливат се с дресинг и се поръсват с наситнените пера лук и магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар