петък, 24 януари 2014 г.

салата от карфиол с грах

необходими продукти: 
  • 1 глава карфиол ( 800г.)
  • 2 ч.ч. замразен грах
  • 2 стръка целина
  • 2 стръка лук
  • 1 червена чушка (пипер)
  • 4-5 стръка магданоз
за дресинга:
  • 4 с.л. сметана
  • 1 с.л. винен оцет
  • 1 с.л. горчица
  • 1 ч.л. сол, смлян черен пипер
начин на приготвяне:

Карфиолът се накъсва на розички и се сварява на пара за 20 минути.
Грахът също се сварява в малко вода.
Продуктите за дресинга се смесват и разбъркват.
Сварените зеленчуци се охлаждат със студена вода, отцеждат се и се подреждат в салатиера. Прибавя се нарязаната на лентички чушка и наситнените лук ( само бялата част) и целина.
В чинии се сипват зеленчуците, поливат се с дресинг и се поръсват с наситнените пера лук и магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар