- 1 глава карфиол (около 1 кг.)
- брашно за поръсване
- олио за пържене
- 1 лимон
- за панировката:
- 200 г. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 350 мл. бира
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. смляно чили без семките
- 1 ч.л. сол
Карфиолът се почиства и се накълцва на малки розички. Те се слагат в купа и се поръсват с брашно. Така по-добре ще поемат панировката.
Сухите съставки за панировката се смесват, налива се бирата 9 и се разбърква до хомогенизиране.
Трябва да се получи тесто с гъстото на това за палачинки.
Розичките се изтупват от брашното и се потапят в панировката. Пържат се, докато станат златисти и се отцеждат върху кухненска хартия. Сервират се веднага, поляти с лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар