вторник, 21 януари 2014 г.

карфиол с ароматна коричка

необходими продукти:
  • 1 глава карфиол (около 1 кг.)
  • брашно за поръсване
  • олио за пържене
  • 1 лимон
  • за панировката:
  • 200 г. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 350 мл. бира
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. смляно чили без семките
  • 1 ч.л. сол
начин на приготвяне:

Карфиолът се почиства и се накълцва на малки розички. Те се слагат в купа и се поръсват с брашно. Така по-добре ще поемат панировката.
Сухите съставки за панировката се смесват, налива се бирата 9 и се разбърква до хомогенизиране.
Трябва да се получи тесто с гъстото на това за палачинки.
Розичките се изтупват от брашното и се потапят в панировката. Пържат се, докато станат златисти и се отцеждат върху кухненска хартия. Сервират се веднага, поляти с лимонов сок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар