- 250 г. телешка кайма
- 2 глави лук
- 1 ч.л. нишесте
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. кимион
- 3 с.л. олио
- сокът от 1 лимон
- 2 яйца
- 1 скилидка чесън
- 1 к.ч. ориз
- 2-3 стръка магданоз, сол на вкус
Каймата се смесва с половината лук, настърган на ренде, наситнения магданоз, сол и едното яйце.
В олиото се запържва за 30 секунди останалият лук заедно със счуканият чесън и куркумата, поръсват се с кимиона и се заливат с 1,5-2 литра гореща вода. Щом кипне, се посолява.
От каймата се оформят топчета, които се пускат във врящата супа, прибавя се и оризът и супата се вари 20 минути. Нишестето се разтваря с 2-3 с.л. студена вода и се прибавя в супата. Подправя се с лимоновият сок.
Вари се около минута и се прави пресечена застройка, като яйцето се разбива и през цедка се изсипва в супата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар