понеделник, 20 януари 2014 г.

супа с телешка кайма

необходими продукти: 
  • 250 г. телешка кайма
  • 2 глави лук
  • 1 ч.л. нишесте
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. кимион
  • 3 с.л. олио
  • сокът от 1 лимон
  • 2 яйца
  • 1 скилидка чесън
  • 1 к.ч. ориз
  • 2-3 стръка магданоз, сол на вкус
начин приготвяне:

Каймата се смесва с половината лук, настърган на ренде, наситнения магданоз, сол и едното яйце.
В олиото се запържва за 30 секунди останалият лук заедно със счуканият чесън и куркумата, поръсват се с кимиона и се заливат с 1,5-2 литра гореща вода. Щом кипне, се посолява.
От каймата се оформят топчета, които се пускат във врящата супа, прибавя се и оризът и супата се вари 20 минути. Нишестето се разтваря с 2-3 с.л. студена вода и се прибавя в супата. Подправя се с лимоновият сок.
Вари се около минута и се прави пресечена застройка, като яйцето се разбива и през цедка се изсипва в супата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар