- 600 г. картофи
- 2 домата
- 1 ч.ч. зелен фасул
- 2 малки моркова
- 1 глава целина
- 5 с.л. ориз
- 4-5 стръка магданоз
- 60 мл. олио
- 1 ч.л. сол
начин приготвяне:
Картофите се почистват, нарязват се и се задушават в олиото и вода. Добавят се нарязаните надребно моркови, целина и зелен фасул. Оризът се сварява до полуготовност.
задушените зеленчуци се прехвърлят в дълбока тава за печене. Върху тях се слагат нарязаните на филийки домати и се посолява.
Яйцата се разбиват с прясното мляко и брашното и се изливат върху мусаката. Запича се във фурната до зачервяване и се поднася с наситнения магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар