неделя, 29 декември 2013 г.

вегетарианска мусака

необходими продукти:
  • 600 г. картофи
  • 2 домата
  • 1 ч.ч. зелен фасул
  • 2 малки моркова
  • 1 глава целина
  • 5 с.л. ориз
  • 4-5 стръка магданоз
  • 60 мл. олио
  • 1 ч.л. сол
за заливката:
  • 2 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 с.л. брашно



начин приготвяне:

Картофите се почистват, нарязват се и се задушават в олиото и вода. Добавят се нарязаните надребно моркови, целина и зелен фасул. Оризът се сварява до полуготовност.
задушените зеленчуци се прехвърлят в дълбока тава за печене. Върху тях се слагат нарязаните на филийки домати и се посолява.
Яйцата се разбиват с прясното мляко и брашното и се изливат върху мусаката. Запича се във фурната до зачервяване и се поднася с наситнения магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар