- 1 тиквичка
- 2 стръка лук
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л. къри
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. брашно
- 1 домат
- 1 връзка киселец
- заквасена сметана за гарниране
Тиквичката и лукът се нарязват наситно и се изсипват в дълбока тенджера със сгорещеното олио. Поръсва се с кърито и се запържват за около 1-2 минути. Добавят се брашното и солта и разбърква добре.
Налива се около 1-1,5 литра гореща вода.Доматът се настъргва и се добавя в супата. Когато кипне, котлонът се намалява. Супата се оставя да ври около 10 минути.
В това време киселецът се почиства от дръжките и се нарязва наситно. Прибавя се в супата и тя се оставя да ври още 10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар