- 1 кг. картофи
- 200 г. сирене
- 30 г. краве масло
- 1-2 стръка лук
- 1 зелена чушка
- 3-4 стръка магданоз
- 3-4 стръка копър
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л. самардала
- 1 ч.л. червен пипер, сол на вкус
начин приготвяне:
Картофките се обелват, измиват се и се подсушават. Слагат се в тава, заливат се с малко олио и се пекат 1 час на 200 градуса. След това се намачкват, докато станат на пюре.
Чушката и бялата част на лука се се нарязват надребно и се запържват в малко олио и маслото. Подправят се с червения пипер и ситно нарязаните дръжки на копъра и магданоза и се разреждат с 1,2 литра гореща вода. Щом бульонът кипне, се посолява и се прибавят намачканите картофи.
Сместа се вари не повече от 10 минути, 2-3 минути преди супата да се оттегли от котлона се поръсва със самардалата. Сипва се в подходяща купа, гарнира се с натрошено сирене и нарязани пера лук и се се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар