събота, 28 декември 2013 г.

рибена чорба с пресни печурки

необходими продукти:

  • 1 филе от бяла риба
  • 1 пъстърва
  • 1 лаврак
  • 6-7 пресни печурки
  • 2 моркова
  • 2 картофа
  • 1 глава лук
  • 1 люта чушка
  • 10-12 стръка магданоз
  • 1-2 стръка целина
  • 1 ч.л. девесил
  • 3-4 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. сол
начин приготвяне:

Рибите се сваряват в 2 литра подсолена вода. След това месото се накъсва и костите се и кожата се отстраняват. Бульонът се прецежда.
Гъбите, лукът, морковите и картофите се почистват, нарязват се и се слагат да се варят в рибния бульон. Добавят се зехтинът, девесилът, солта и лютата чушка. Рибата се връща в тенджерата, долива се малко вода, ако е необходимо и се вари още 10 минути. Накрая се поръсва с нарязаните магданоз и целина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар