- 1 филе от бяла риба
- 1 пъстърва
- 1 лаврак
- 6-7 пресни печурки
- 2 моркова
- 2 картофа
- 1 глава лук
- 1 люта чушка
- 10-12 стръка магданоз
- 1-2 стръка целина
- 1 ч.л. девесил
- 3-4 с.л. зехтин
- 2 ч.л. сол
Рибите се сваряват в 2 литра подсолена вода. След това месото се накъсва и костите се и кожата се отстраняват. Бульонът се прецежда.
Гъбите, лукът, морковите и картофите се почистват, нарязват се и се слагат да се варят в рибния бульон. Добавят се зехтинът, девесилът, солта и лютата чушка. Рибата се връща в тенджерата, долива се малко вода, ако е необходимо и се вари още 10 минути. Накрая се поръсва с нарязаните магданоз и целина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар