- 5 рибени глави (от сулка, шаран и сом)
- 200 мл. доматен сок
- 2 люти чушки
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 1 с.л.пресен накълцан девисил (1 ч.л. сух)
- 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер
- сол на вкус
- магданоз за поръсване
начин приготвяне:
Кипва се вода и в нея се варят рибешките глави.
Лукът се нарязва наедро, а морковите се настъргват на едро ренде. Бульонът се прецежда от рибата. Тя се обезкостява, а през това време се варят морковите и лукът. Посолява се и се добавят лютите чушки.
Когато зеленчуците омекнат, се сипва доматеният сок и се подправя с черния и лютия червен пипер и девесила. Слага се и месото от главите. Вари се още 10 минути и чорбата е готова за сервиране. Накрая се поръсва с накълцан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар