събота, 28 декември 2013 г.

бистра рибена чорба с 3 вида риба

необходими продукти:
  • 5 рибени глави (от сулка, шаран и сом)
  • 200 мл. доматен сок
  • 2 люти чушки
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 1 с.л.пресен накълцан девисил (1 ч.л. сух)
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол на вкус
  • магданоз за поръсване



начин приготвяне:

Кипва се вода и в нея се варят рибешките глави.
Лукът се нарязва наедро, а морковите се настъргват на едро ренде. Бульонът се прецежда от рибата. Тя се обезкостява, а през това време се варят морковите и лукът. Посолява се и се добавят лютите чушки.
Когато зеленчуците омекнат, се сипва доматеният сок и се подправя с черния и лютия червен пипер и девесила. Слага се и месото от главите. Вари се още 10 минути и чорбата е готова за сервиране. Накрая се поръсва с накълцан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар