събота, 28 декември 2013 г.

сос Тартар (студен)


необходими продукти:
  • 1 жълтък
  • 1/2 ч. олио
  • 1 краставичка
  • 1 л. горчица
  • 1 л. оцет
  • 1/2 глава кромид лук
  • 1/4 връзка магданоз
  • 1 л. кисело мляко
  • сол и черен пипер на вкус

начин на приготвяне:


Жълтъка се разбива на котлон, включен на 1, 10-15 минути с малко сол. Прибавя се олио по капка (като за майонеза), като се разбива. Краставичката и лукът се нарязва ситно. прибавя се горчицата, черния пипер, солта и оцетът. Престоява около един час и се прецежда. Полученият сок се прибавя към приготвената майонеза. Накрая се прибавят млякото и магданозът. Разбърква се добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар