- 200 г. гъби
- 3 патладжана
- 4 тиквички
- 4 чушки
- 2 глави лук
- 2 стръка мащерка
- 2 скилидки чесън
- сокът от 1/2 лимон
- 1/2 к.ч. олио
- 1 ч.л. сух риган, сол на вкус
- 4-5 домата
- 2 скилидки чесън
- 4 с.л. олио
- 1 с.л. оцет
- 1 ч.л. босилек, магданоз и сол на вкус
начин на приготвяне:
Патладжаните и тиквичките се нарязват на филии от по 1 см, чушките на половини, гъбите на ивици. Продуктите за маринатата се смесват в купа и се разбъркват до получаване на еднородна смес.Зеленчуците се слагат в тава, заливат се с маринатата и се оставят да отлежат10-15 минути. След тожа се пекат на скара по 10-15 минути от всяка страна.
Винегретът се приготвя, като доматите се настъргват на едро ренде. Подправят се със оцета, олиото, счукания чесън и босилека, ситно нарязан магданоз, сол и се разбърква добре. Зеленчуците се заливат с винегрета и се заливат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар