петък, 27 декември 2013 г.

разядка с тиквички

необходими продукти:
  • 200-300 г. изцедено мляко
  • 100-150 г. сирене
  • 2 тиквички
  • 1 глава лук
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1/4 връзка копър
  • сол на вкус

начин приготвяне:

Тиквичките се обелват и се попарват за 2-3 минути в кипнала подсолена вода. Лукът се и чесънът се  върху плочата на котлона (в сух тиган или на жар), без да се белят.

Попарените и отцедените тиквички се се смилат наедро в кухненски робот или се режат, но без да се пасират. Запечените и обелени лук и чесън се нарязват на съвсем фини кубчета. Копърът се накълцва наситно.
Така приготвените продукти се поставят в купа, надробява се сиренето и всичко се с кисело мляко. Посолява се и се разбърква.
Разядката се поднася добре охладена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар