- 200-300 г. изцедено мляко
- 100-150 г. сирене
- 2 тиквички
- 1 глава лук
- 4-5 скилидки чесън
- 1/4 връзка копър
- сол на вкус
начин приготвяне:
Тиквичките се обелват и се попарват за 2-3 минути в кипнала подсолена вода. Лукът се и чесънът се върху плочата на котлона (в сух тиган или на жар), без да се белят.
Попарените и отцедените тиквички се се смилат наедро в кухненски робот или се режат, но без да се пасират. Запечените и обелени лук и чесън се нарязват на съвсем фини кубчета. Копърът се накълцва наситно.
Така приготвените продукти се поставят в купа, надробява се сиренето и всичко се с кисело мляко. Посолява се и се разбърква.
Разядката се поднася добре охладена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар