петък, 27 декември 2013 г.

сос Вернес (топъл сос)


необходими продукти:
  • 50 г. оцет
  • 50 мл. бяло вино
  • 1 глава кромид лук
  • 4 жълтъка
  • 150 г. масло
  • дафинов лист
  • черен пипер на зърна
  • 1/4  магданоз, сол на вкус

 начин на приготвяне:


 Виното , оцетът , черният пипер, дафиновият лист и лукът се варят, докато сместа остане наполовина. Жълтъците се разбиват и към тях се прибавя сместа. Разбърква се и се прецежда. Вари се на водна баня, като се разбърква. Прибавя се по малко от маслото, докато сосът се сгъсти.  Посолява се. Прибавя се и магданозът. Сервира се с варени меса, риби , яйца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар