неделя, 29 декември 2013 г.

зеленчуков омлет в купичка

необходими продукти: 
  • 6 яйца
  • 50-60 г. замразен фасул
  • 30-40- г. моркова
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 глава лук
  • 1/2 кубче зеленчуков бульон
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. олио
  • 1/4 ч.л. сусамово олио
 за сладко-киселия сос:

  • 3 стерилизирани домата
  • 1/2 глава лук (20 г.)
  • 1-2 стръка магданоз
  • 1-2 с.л. олио
  • 1 ч.л. ябълков оцет
  • 1 ч. л. захар
  • 2 шипки смлян кориандър, сол на вкус
  
начин приготвяне:

В тенджера се загряват 200 мл. вода, стрива се зеленчуковия бульон и се кипва. Лукът, чесънът, морковът и зеления фасул се нарязват наситно и се сипват в бульона. Налива се олиото и се задушават около 15 минути под капак. След това се охлаждат.
Яйцата се чупят в купа, овкусяват се със соевия сос и сусамовото олио и се разбиват. Охладените зеленчуци се се прибавят към яйцата и се разбъркват. Сместа се разпределя в намазнени купички, нареждат се в тава и до половината и се налива вода. Омлетите се поставят в загрята на 200 градуса фурна и се пекат около 15-20 минути.
Лукът и доматите за соса се нарязват наситно и се слагат в купа. Поливат се с олио и оцета, поръсват се със захарта, сол,кориандъра и наситнения магданоз. Сосъс се разбърква добре и се поднася като гарнитура към омлета.


Няма коментари:

Публикуване на коментар