- 500 г. извара
- 1 буркан стерилизирани печени чушки
- 1 връзка лук (или стар лук)
- 1 връзка чесън (или стар чесън)
- 3-4 с.л. зехтин
начин приготвяне:
Дъното на йенска купа се намазва със зехтина и се покрива с консервираните печени чушки. Върху чушките се поръсват нарязяаните на колелца чесън и лук. Отгоре се разпределя изварата, като се притиска внимателно с нож. Процедурата се повтаря, докато продуктите се изчерпят, като се завършва с извара. Пече се в загрята фурна около 15 минути
Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавя накълцаният копър.
Когато ястието се запече и изварата се зачерви, отгоре се разпределя заливката и отново се слага във фурната за 1-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар