неделя, 29 декември 2013 г.

запеканка с извара

необходими продукти:
  • 500 г. извара
  • 1 буркан стерилизирани печени чушки
  • 1 връзка лук (или стар лук)
  • 1 връзка чесън (или стар чесън)
  • 3-4 с.л. зехтин
за заливката:
  • 2 белтъка
  • 3-4 стръка копър
начин приготвяне:

Дъното на йенска купа се намазва със зехтина и се покрива с консервираните печени чушки. Върху чушките се поръсват нарязяаните на колелца чесън и лук. Отгоре се разпределя изварата, като се притиска внимателно с нож. Процедурата се повтаря, докато продуктите се изчерпят, като се завършва с извара. Пече се в загрята фурна около 15 минути
Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавя накълцаният копър.
Когато ястието се запече и изварата се зачерви, отгоре се разпределя заливката и отново се слага във фурната за 1-15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар