неделя, 29 декември 2013 г.

пържен ориз с яйца

необходими продукти:
  • 200 г. ориз
  • 2 яйца
  • 3-4 стръка лук
  • 2 скилидки чесън
  • 8 с.л. олио
  • 1 ч.л. соев сос
  • 1 щипка натриев глутамат, сол на вкус
начин приготвяне:

Оризът се измива много добре, залива се с вряла вода, която да го покрива два пръста и се посолява. Кипва се и къкри докато оризът поеме водата. След това съдът се оттегля от котлона и се захлупва за 10 минути.
Яйцата се разбиват със соевия сос и се сипват в уок с 2 с.л. загрято олио, като се разпределят добре по стените на съда, за да се получи колкото се може по-тънък омлет. Изважда се така, че да се навие на руло.
Наситнения чесън и част от нарязаните на дребно лук се запържват за една минута в останалото загрято олио. Пръсва се с щипка натриев глутамат и сол. Изсипва се оризът. Разбърква се с мазнината, добавят се наситнения омлет и останалият пресен лук. Разбърква се и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар