- 200 г. ориз
- 2 яйца
- 3-4 стръка лук
- 2 скилидки чесън
- 8 с.л. олио
- 1 ч.л. соев сос
- 1 щипка натриев глутамат, сол на вкус
Оризът се измива много добре, залива се с вряла вода, която да го покрива два пръста и се посолява. Кипва се и къкри докато оризът поеме водата. След това съдът се оттегля от котлона и се захлупва за 10 минути.
Яйцата се разбиват със соевия сос и се сипват в уок с 2 с.л. загрято олио, като се разпределят добре по стените на съда, за да се получи колкото се може по-тънък омлет. Изважда се така, че да се навие на руло.
Наситнения чесън и част от нарязаните на дребно лук се запържват за една минута в останалото загрято олио. Пръсва се с щипка натриев глутамат и сол. Изсипва се оризът. Разбърква се с мазнината, добавят се наситнения омлет и останалият пресен лук. Разбърква се и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар