неделя, 29 декември 2013 г.

пилешки късчета с уиски

необходими продукти:
  • 500 г. пилешко филе
  • 100 мл. уиски
  • 4 чушки
  • 3 моркова
  • 1 краставица
  • 1 яйце
  • 1 буркан китайски гъби (може всякакви)
  • соев сос на вкус
  • 10 с.л. фъстъчено олио
  • 2 стръка босилек
начин приготвяне:

Месото се нарязва на тънки ивички и се маринова за 2 часа в уискито. В уок се сипват 3 с.л. от олиото и месото се пържи 3-4 минути на силен огън. Изважда се, в тигана се добавят още 2 с.л. олио и чушките, нарязани на ленти. Пържи се 3 минути. По същия начин се пържат поотделно морковите и краставицата, нарязани на лентички и накрая гъбите. Всички изпържени продукти се подреждат в чиния.
Яйцето се разбива и от него се приготвя омлет, който се нарязва на ивици и се прибавя към зеленчуците. Всичко се поръсва с наситнения босилек и соев сос. Ястието се сервира с гарнитура от сварен ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар