- 500 г. пилешко филе
- 100 мл. уиски
- 4 чушки
- 3 моркова
- 1 краставица
- 1 яйце
- 1 буркан китайски гъби (може всякакви)
- соев сос на вкус
- 10 с.л. фъстъчено олио
- 2 стръка босилек
Месото се нарязва на тънки ивички и се маринова за 2 часа в уискито. В уок се сипват 3 с.л. от олиото и месото се пържи 3-4 минути на силен огън. Изважда се, в тигана се добавят още 2 с.л. олио и чушките, нарязани на ленти. Пържи се 3 минути. По същия начин се пържат поотделно морковите и краставицата, нарязани на лентички и накрая гъбите. Всички изпържени продукти се подреждат в чиния.
Яйцето се разбива и от него се приготвя омлет, който се нарязва на ивици и се прибавя към зеленчуците. Всичко се поръсва с наситнения босилек и соев сос. Ястието се сервира с гарнитура от сварен ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар