- 500 г. филе от мерлуза
- 150 г. кашкавал
- 1 шепа сушени нарязани домати
- 1 домат
- пера от 1 стрък лук
- 3-4 стръка риган
- 3-4 листа пресен босилек
- 2 с.л. зехтин
- олио за тавата и сол на вкус
В предварително намазнена тава се подреждат филетата риба, посоляват се и се поръсват с нарязаните наситно пера зелен лук.
Сушените домати се заливат с вряла вода, за да набъбнат, след което се отцеждат. Разбъркват се със ситно нарязаните риган и босилек и се заливат със зехтина
Сполучената смес се намазват филетата.
Кашкавалът се нарязва на филийки, които се подреждат върху рибните филета. Отгоре се поставят филийките пресен домат и се поръсват със сол.
Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовата пица по желание се полива с малко зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар