неделя, 29 декември 2013 г.

пица с риба мерлуза

необходими продукти:
  • 500 г. филе от мерлуза
  • 150 г. кашкавал
  • 1 шепа сушени нарязани домати
  • 1 домат
  • пера от 1 стрък лук
  • 3-4 стръка риган
  • 3-4 листа пресен босилек
  • 2 с.л. зехтин
  • олио за тавата и сол на вкус
начин приготвяне:

В предварително намазнена тава се подреждат филетата риба, посоляват се и се поръсват с нарязаните наситно пера зелен лук.

Сушените домати се заливат с вряла вода, за да набъбнат, след което се отцеждат. Разбъркват се със ситно нарязаните риган и босилек и се заливат със зехтина
 Сполучената смес се намазват филетата.
Кашкавалът се нарязва на филийки, които се подреждат върху рибните филета. Отгоре се поставят филийките пресен домат и се поръсват със сол.
Ястието се пече около  20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовата пица по желание се полива с малко зехтин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар