- 100 г. телешко филе
- 1 шалот (дребен лук)
- 1 стрък целина
- 1 зелена люта чушка
- 1 домат
- 1/2 глава лук
- 1/2 краставица
- 2 с.л. рибен сос
- 2-3 щипки захар
- пюре от люти чушки на вкус
- сокът от един лайм (или лимон)
- олио за пърженe
- 1 с.л. рибен сос, черен пипер на вкус
Филето се маринова с рибения сос и се овкусява с черен пипер на вкус. Олиото се загрява в оребрен тиган и месото се пържи от двете страни. Краставицата се нарязва на полумесеци, без да се бели.
Лукът, целината и чушката се нарязват и се слагат в салатиера. Зеленчуците се овкусяват с малко пюре от люти чушки. Овкусява се със сока от един лайм, рибния сос и се поръсва със захарта.
Семките на доматите се отстраняват, месестата част се нарязва и се добавя при останалите продукти.
Изпеченото телешко филе се нарязва на малки парченца и се разбърква със зеленчуците.
Няма коментари:
Публикуване на коментар