събота, 11 януари 2014 г.

пица с карфиол и шпеков салам

необходими продукти:
за тестото:
  • 300 г. брашно
  • 1/3 кубче мая
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 щипка захар
за топинга:

  • 1 глава карфиол
  • 200 г. шпеков салам
  • 150г. сирене "Моцарела"
  • 1 домат

начин приготвяне:

Брашното се пресява и към него се прибавят разтворената в малко вода мая, зехтинът, солта и захарта. Замесва се тесто, като се добавя и малко вода. Оставя се да втаса за 1-2 часа на топло. След това се разточва и се слага в намазнена тава за печене.
Карфиолът се разделя на розички и се бланшира в кипнала подсолена вода. Изважда се и веднага се потапя в ледена вода.
Доматът с, саламът и сиренето "Моцарела" се нарязват на шайби. Розичките карфиол се подреждат върху блата и се посоляват. Поливат се със зехтин и отгоре се подреждат шайби домат и салам. Покриват се с колелца сирене и пицата се слага да се пече в силно загрята на 230 градуса фурна за 10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар