за тестото:
- 300 г. брашно
- 1/3 кубче мая
- 2-3 с.л. зехтин
- 1/2 ч.л. сол
- 1 щипка захар
- 1 глава карфиол
- 200 г. шпеков салам
- 150г. сирене "Моцарела"
- 1 домат
начин приготвяне:
Брашното се пресява и към него се прибавят разтворената в малко вода мая, зехтинът, солта и захарта. Замесва се тесто, като се добавя и малко вода. Оставя се да втаса за 1-2 часа на топло. След това се разточва и се слага в намазнена тава за печене.
Карфиолът се разделя на розички и се бланшира в кипнала подсолена вода. Изважда се и веднага се потапя в ледена вода.
Доматът с, саламът и сиренето "Моцарела" се нарязват на шайби. Розичките карфиол се подреждат върху блата и се посоляват. Поливат се със зехтин и отгоре се подреждат шайби домат и салам. Покриват се с колелца сирене и пицата се слага да се пече в силно загрята на 230 градуса фурна за 10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар