- 6-7 охлюва
- 1 к.ч. сварен ориз
- 3-4 с.л. грах от консерва
- 30 г. краве масло
- сокът от 1/3 лимон
- 2-3 листа салата "Айсберг"
- 3-4 стръка копър
- резени лимон, сол на вкус
начин приготвяне:
Охлювите се пускат живи в студена вода за около 1 час, изсипват се в гевгир и се измиват на силно течаща вода, след се пускат в кипяща подсолена вода.
Когато се сварят, се изваждат от черупките, поставят се в купа и се разбъркват заедно с всички останали съставки без салатата, като маслото предварително се затопля.
На дъното на купа се поставя цяло листо от салата " Айсберг", а останалите се нарязват на лентички и също се слагат в нея. Прибавят се охлювите заедно с останалите продукти и се украсява с резен лимон и стрък копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар