четвъртък, 2 януари 2014 г.

салата от охлюви

необходими продукти:
  • 6-7 охлюва
  • 1 к.ч. сварен ориз
  • 3-4 с.л. грах от консерва
  • 30 г. краве масло
  • сокът от 1/3 лимон
  • 2-3 листа салата "Айсберг"
  • 3-4 стръка копър
  • резени лимон, сол на вкус

начин приготвяне:

Охлювите се пускат живи в студена вода за около 1 час, изсипват се в гевгир и се измиват на силно течаща вода, след се пускат в кипяща подсолена вода.
Когато се сварят, се изваждат от черупките, поставят се в купа и се разбъркват заедно с всички останали съставки без салатата, като маслото предварително се затопля.
На дъното на купа се поставя цяло листо от салата " Айсберг", а останалите се нарязват на лентички и също се слагат в нея. Прибавят се охлювите заедно с останалите продукти и се украсява с резен лимон и стрък копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар