четвъртък, 30 януари 2014 г.

супа от чипс

необходими продукти:
  • 100 г. чипс със сол
  • 750 мл. прясно мляко
  • 50 г. кашкавал
  • 30 г. краве масло
  • 1 стрък праз (200 г.)
  • 5-6 стръка магданоз
  • 500 мл. вода
  • 2 с.л. брашно
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • 1/2 ч.л. майорана
  • сол на вкус
  • червен пипер за поръсване
начин на приготвяне:

Празът и магданозът се нарязват надребно и се запържват на слаб огън за 2-3 минути в загрятото в дълбока тенджера масло.
Добавя се брашното и се изсипва натрошеният чипс. Посолява се и се разбърква.
Подправя се с чубрицата и майораната. Разбърква се и  тенджерата се отстранява от котлона. Налива се прясното мляко, като се бърка. Прибавя се водата. Връща се на котлона и се оставя да кипне. Поръсва се с настъргания кашкавал и се оставя да ври 1-2 минути. При сервиране се поръсва с червен пипер. Консумира се веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар