- 100 г. чипс със сол
- 750 мл. прясно мляко
- 50 г. кашкавал
- 30 г. краве масло
- 1 стрък праз (200 г.)
- 5-6 стръка магданоз
- 500 мл. вода
- 2 с.л. брашно
- 1/2 ч.л. чубрица
- 1/2 ч.л. майорана
- сол на вкус
- червен пипер за поръсване
Празът и магданозът се нарязват надребно и се запържват на слаб огън за 2-3 минути в загрятото в дълбока тенджера масло.
Добавя се брашното и се изсипва натрошеният чипс. Посолява се и се разбърква.
Подправя се с чубрицата и майораната. Разбърква се и тенджерата се отстранява от котлона. Налива се прясното мляко, като се бърка. Прибавя се водата. Връща се на котлона и се оставя да кипне. Поръсва се с настъргания кашкавал и се оставя да ври 1-2 минути. При сервиране се поръсва с червен пипер. Консумира се веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар