петък, 27 декември 2013 г.

салата с боб,чушки и шунка

необходими продукти:
  • 200 г. фасул
  • 200 г. салам (шунка)
  • 3-4 стерилизирани печени чушки
  • 2-3 стерилизирани краставички
  • 2-3 стръка зелен лук
  • 1 к.л. олио
  • сокът от 1/2 лимон
  • цол на вкус
  • листа зелена салата и резени лимон за гарнитура

начин приготвяне:

Свареният фасул се сипва в салатиера. Краставичките се нарязват на ивички и се прибавят към фасула.
Зеленият лук се нарязва на ситно, а чушките - парченца. Добавят се към фасула.
саламът (шунката) се нарязва на ивици и се прибавя при останалите продукти. Салата се подправя със сол и олиото. Накрая се полива с лимоновия сок и се разбърква добре. всяка порция се украсява с лист зелена салата и резен лимон.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар