- 200 г. фасул
- 200 г. салам (шунка)
- 3-4 стерилизирани печени чушки
- 2-3 стерилизирани краставички
- 2-3 стръка зелен лук
- 1 к.л. олио
- сокът от 1/2 лимон
- цол на вкус
- листа зелена салата и резени лимон за гарнитура
начин приготвяне:
Свареният фасул се сипва в салатиера. Краставичките се нарязват на ивички и се прибавят към фасула.
Зеленият лук се нарязва на ситно, а чушките - парченца. Добавят се към фасула.
саламът (шунката) се нарязва на ивици и се прибавя при останалите продукти. Салата се подправя със сол и олиото. Накрая се полива с лимоновия сок и се разбърква добре. всяка порция се украсява с лист зелена салата и резен лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар